Cricketers redden eer tegen Ierland op WK T20

Boris (borisz)

De Nederlandse cricketers hebben op het WK Twenty20 de eer gered. In de laatste groepswedstrijd werd Ierland in een verkorte wedstrijd verslagen. In het Indiaase Dharamshala regende het opnieuw, waardoor de wedstrijd werd verkort naar zes overs per land.

Beide landen waren mede door de regen na twee wedstrijden al kansloos voor de groepswinst en streden zondag alleen nog om de eer. Deze ultrakorte wedstrijd kende had wel een hoge entertainmentwaarde. Ierland won de toss en koos ervoor om eerst in het veld te staan.

Het Nederlandse openingsduo Stephan Myburgh/Tom Cooper batte kort samen, Cooper kon na zijn tweede bal al gaan zitten. Myburgh scoorde uiteindelijk 27 runs uit vijftien ballen (5x4). In de één-na-laatste bal ging hij pas uit. Myburgh  kwam samen met Barresi (8 van 5, 1x6) en captain Peter Borren (14 van 9, 3x4) tot het totaal van 59 runs met het verlies van vijf wickets.

Ierland had dus zestig runs nodig ging als een speer van start met 28 runs uit de eerste twee overs. Bowler Paul van Meekeren ging de Ieren echter dwart zitten en pakte direct twee wickets. Van der Merwe deed hem een over later dat na. Ierland bleef steken op 35/5 en had nog 25 runs nodig van 12 ballen.

Mudassar Bukhari consolideerde en stond slechts vijf runs toe. De laatste over, waarin Ierland 20 runs nodig had voor de zege, was voor Van Meekeren. Hij maakte er voor Nederland nog een feestje van door nogmaals twee wickets te pakken en maar vier runs toe te staan. De Ieren eindigden op 47/7 én de vierde plaats in de poule. Nederland werd derde. Later vandaag spelen Oman en Bangladesh tegen elkaar voor de groepswinst en een plek in de volgende ronde.