Skiester Hütter pakt eerste zege, Gut doet goede zaken

heywoodu

Alpineskiester Cornelia Hütter heeft in Lenzerheide haar eerste World Cup-zege gepakt. Een zege voor de 23-jarige Oostenrijkse zat er al een tijd aan te komen: dit seizoen pakte ze op de snelle disciplines al zes podiumplekken. In de Zwitserse sneeuw was Hütter de beste op de super-G.

Hütter voorkwam met haar zege een Zwitsers feestje. Fabienne Suter moest 0,10 seconden toegeven op de Oostenrijkse, maar werd wel tweede. De derde plek was voor Tamara Tippler, eveneens een snelheidstalent uit Oostenrijk. De vierde en vijfde plek waren voor Tina Weirather en Lara Gut, waardoor laatstgenoemde de eindzege in de World Cup op de super-G bijna binnen heeft. Ze staat nu tweede op negentien punten van Lindsey Vonn, maar de Amerikaanse komt door een blessure niet meer in actie.

Om de bokaal te pakken moet Gut bij de World Cup-finale in haar eigen St Moritz in de top-13 eindigen, iets wat normaal gesproken geen groot probleem moet zijn. In de algemene World Cup is ze Vonn al voorbij, waardoor de eindzege haar nauwelijks nog kan ontgaan.