Schürrle wijst Wolfsburg de weg tegen Hannover

Redactie

VfL Wolfsburg heeft een klinkende 4-0 zege geboekt op bezoek bij Hannover 96. André Schürrle was met drie goals de grote man. Bij VfL Wolfsburg nog altijd geen Bas Dost. De boomlange spits is nog herstellende van een voetblessure die hem als sinds begin dit jaar aan de kant houdt. Trainer Dieter Hecking koos tegen hekkensluiter Hannover 96 voor Max Kruse en André Schürrle in de spits, met spelverdeler Julian Draxler daar kort achter. Een keuze waar Hecking geen spijt van zou krijgen.

Wolfsburg was van meet af aan de betere ploeg in Hannover, ondanks dat Die Wölfegeen goed seizoen in de Bundesliga doormaken. De grootste kansen voor rust waren voor Luiz Gustavo en Josuha Guilavogui, maar zij kregen de bal bij een scrimmage niet in het doel.

Schürrle lukte dat wel na 36 minuten, toen hij werd aangespeeld door Draxler. Met links schoot hij de bal keurig achter doelman Ron-Robert Zieler, via de binnenkant van de paal. Het was pas de tweede goal van Schürrle in de competitie die seizoen, maar de koek was nog niet op.

In de 59e minuut verdubbelde de Duits international de voorsprong, toen hij net binnen de zestien opnieuw succesvol uithaalde. Twee minuten later maakte hij zijn hattrick compleet. Na een goede aanname op de borst schoot hij zijn en Wolfsburgs derde van de avond binnen.

Het slotakkoord was voor Draxler. Kruse zag de middenvelder diep gaan en speelde Draxler in de diepte aan, waarna hij koeltjes afrondde. Wolfsburg won derhalve eenvoudig en schurkt tegen de subtop aan op de achtste plaats. Voor Hannover lijkt het steeds meer einde verhaal te worden in de Bundesliga.