Zangeres onterecht 'terminaal ziek' verklaard

anoniem_22072019030306

Zangeres Renée de Haan is niet terminaal ziek. Dat zou op zich niet nieuwswaardig zijn, ware het niet dat een wakker ochtendblad donderdag heel wat anders beweerde. 'Binnenkort zal ik sterven', viel in de krant te lezen. De smartlappenzangeres werd overstelpt door steunbetuigingen, maar is helemaal niet terminaal ziek, weet het AD.

Renée de Haan, afkomstig uit de Amsterdamse Jordaan, is vooral bekend van het nummer Vuile Huichelaar, waarmee ze in 1988 een hit scoorde. Ook nam ze in 2007 deel aan het programma De Afvallers van SBS 6. Donderdag meldde De Telegraaf dat de 61-jarige zangeres 'terminaal' is. Ze zou berusten in haar lot en 'uitbehandeld' zijn. 'Ik ben doodziek, ja. Ik ben aan het einde van mijn leven. Binnenkort zal ik sterven!', tekende de krant naar eigen zeggen op uit haar mond.

De krant voorspelt ook dat het nieuws bij haar fans als een bom zal inslaan. De Haan werd donderdag inderdaad overstelpt met steunbetuigingen. Haar huis staat bomvol met boeketten, ze ontving talloze beterschapskaartjes en berichten op Facebook. De zangeres vertelde in tranen aan RTL Boulevard: 'Ik ben helemaal niet stervende. Met mij gaat alles goed. Ik ben springlevend en heb minstens nog 10 jaar te gaan.'

De zangeres heeft darmkanker gehad, met een kleine uitzaaiing als gevolg. Die uitzaaiing wordt - tot dusver succesvol - behandeld. 'Ik ben niet de gezondste. Het klopt dat ik kanker heb gehad en daar word ik voor behandeld. Ik krijg chemotherapie, maar dat wil natuurlijk nog helemaal niet zeggen dat ik ten dode ben opgeschreven', zegt Renée de Haan tegen het AD. Haar echtgenoot staat perplex van de berichtgeving en overweegt juridische stappen.