Top amateurclub WKE nu wel failliet

Maarten (rubbereend)

De faillissementsrechter in Assen heeft amateurclub WKE vandaag failliet verklaard. De rechtbank sprak het oordeel uit op verzoek van de belastingdienst. De club was enkele weken geleden al dicht bij opheffing. Destijds stelde het bestuur voor het faillissement van de club aan te vragen maar nadat het bestuur aftrad en er een nieuwe voorzitter werd gekozen werd dat besluit teruggedraaid.

Het nieuwe bestuur onder leiding Tjeerd Boonstra had de hoop voldoende geld binnen te halen om de dreigende tekorten te voorkomen. Ook hoopte Boonstra een oplossing te vinden voor de dreigende claim van de belastingdienst. Dat laatste is duidelijk niet gelukt, de problemen waren waarschijnlijk groter dan eerst gedacht. Volgens het Dagblad van het Noorden zou de schuld van de Emmenaren op kunnen lopen tot 1,5 miljoen euro.

Na de uitspraak van het faillissement is er een curator aangesteld bij de amateurvereniging. Het bestuur heeft inmiddels te kennen gegeven wel in beroep te willen gaan tegen de uitspraak van de rechter. "Of het echt gaat gebeuren is afwachten, maar de intentie is er", vertelde curator Jeroen Reiziger op Radio Drenthe. Of WKE een belastingschuld van anderhalf miljoen euro heeft, kan Reiziger niet zeggen. "Ik moet nog een eerste gesprek hebben met het bestuur van WKE. Maar het gaat om een substantieel bedrag."

Omdat de club nog niet definitief failliet is blijft de club voorlopig in competitie en zal dus aankomend weekend gewoon tegen TEC spelen. Het bankroet van WKE komt hard aan zo gaf trainer Paul Weerman aan. "Ik zag het niet aankomen. Ik had het idee dat de club goed bezig was met bijvoorbeeld het benefietconcert", vertelt Weerman vanmiddag tegen RTV Drenthe. "Ik vind het lastig om te reageren, omdat er nog gesproken wordt over misschien een hoger beroep. Maar ik hoor dat dat niet vaak voorkomt."

Top amateurclub WKE nu wel failliet (Pro Shots / Martijn Buskermolen)
Top amateurclub WKE nu wel failliet (Pro Shots / Martijn Buskermolen)