Mkhitaryan helpt Dortmund aan zege, Wolfsburg klaar voor Champions League

Redactie

Borussia Dortmund blijft door een nipte zege op hekkensluiter Hannover 96 stevig op de tweede plek van de Bundesliga staan. De thuisploeg had aan één doelpunt voldoende (1-0).

In de openingsfase werd snel duidelijk dat Hannover naar Dortmund was gekomen om te verdedigen. De bezoekers zakten massaal terug, waardoor BVB het spel kon maken en kansen creëerde. Marco Reus was het dichtst bij de openingstreffer, want zijn vrije trap strandde tegen de doellat.

Dortmund bleef controle houden over de wedstrijd en ook Ilkay Gündogan kwam in scoringspositie. Zijn inzet werd gekeerd door doelman Ron-Robert Zieler, waardoor beide teams zonder doelpunten gingen pauzeren. In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks en krulde Gündogan de bal net over het doel na een goede actie van Henrik Mkhitaryan.

Diezelfde Mkhitaryan zorgde een paar minuten later toch voor het eerste doelpunt. De 27-jarige Armeniër maakte met een fraai schot alweer zijn achttiende doelpunt van dit seizoen. Hij bereidde ook nog eens zeventien goals van teamgenoten voor. Hoewel Dortmund vervolgens nog wel op zoek ging naar de beslissing, bleef het bij 1-0. De ploeg van coach Thomas Tuchel heeft nu vijf punten achterstand op Bayern München, dat zondag een uitwedstrijd speelt tegen FC Augsburg.


Wolfsburg heeft in aanloop naar de Champions League-confrontatie met Gent, goede zaken gedaan. Het team won thuis met 2-0 van promovendus Inglostadt.

Het voetbal werd in de eerste helft voortdurend onderbroken door kleine overtredingen van beide partijen. Daardoor kwam het spel niet opgang, en hadden de fans een bijzonder vervelende start van de middag in de Volkswagen-Arena.

Dat alles veranderde voor het thuispubliek toen Julian Draxler, vorige week nog mikpunt van spot bij de uitwedstrijd tegen Schalke, met een kopbal zijn elftal op voorsprong bracht: 1-0. De ban was gebroken. Een doelpunt vijf minuten voor de theepauze van Robin Knoche, zorgde voor de verdubbeling van de Wolfsburg-voorsprong.

Inglostadt probeerde in het tweede bedrijf met hard voetbal Die Wölfe het vuur aan de schenen te leggen en op die manier iets te forceren. Het resultaat was een bijzonder onaantrekkelijk vervolg van het duel. Wolfsburg hield de gelederen gesloten met het oog op de Champions League-confrontatie met Gent, waardoor het duel langzaam doodbloedde.