Braziliaan Soares wint twee titels op Australian Open

heywoodu

Tennisser Bruno Soares heeft een bijzonder succesvolle Australian Open afgesloten met zijn tweede titel in twee dagen. De Brazilian pakte met de Russische Elena Vesnina aan zijn zijde voor de derde keer in zijn loopbaan een Grand Slam in het gemengd dubbelspel. 

Soares en Vesnina stonden tegenover Coco Vandeweghe en Horia Tecau, de partner van de Nederlander Jean-Julien Rojer in het mannendubbel. Het Braziliaans/Russische duo verloor de eerste servicegame, maar wist aan het eind van de set toch twee breaks en dus de set te pakken. Vandeweghe en Tecau pakten het tweede bedrijf, waardoor er een supertiebreak aan te pas moest komen om het duel te beslissen. Het Amerikaans/Roemeense duo leverde daarin twee keer beide opslagen in, waardoor Soares en Vesnina de winst konden pakken: 6-4, 4-6, [10-5].

Een dag eerder pakte Soares samen met Jamie Murray al de titel in het mannendubbel. Ze versloegen in de finale de oldies Daniel Nestor en Radek Stepanek. Voor Murray was het na twee verloren finales op rij zijn eerste Grand Slam-titel, terwijl Soares voor het eerst zegevierde in het mannendubbel.