Kerber stunt tegen Azarenka op Australian Open

heywoodu

Tennisster Angelique Kerber heeft voor een fikse verrassing gezorgd op de Australian Open. In de kwartfinale rekende de Duitse af met Viktoria Azarenka, die tot dan bijzonder veel indruk had gemaakt met dominante zeges. 

Het was inmiddels de zevende ontmoeting tussen de twee en Azarenka had tot dusverre elke onderlinge wedstrijd gewonnen. Kerber is met plek zes wel tien plaatsen hoger genoteerd dan de Wit-Russische op de wereldranglijst, maar toch waren de wedkantoren duidelijk over wie de favoriete was: Azarenka. Daar bleek in set één gelijk weinig van, want Kerber brak direct twee keer de opslag van haar opponente en liep uit naar 4-0. De Wit-Russische pakte wel één servicegame terug, maar daar bleef het ook bij en dus won Kerber de set.

In set twee leek de wedstrijd toch de vooraf verwachte kant op te gaan. Azarenka brak de service van haar opponente direct in game één en herhaalde dat niet veel later nog eens, waardoor ze op 5-2 kwam. Vanaf dat moment viel echter alles nagenoeg perfect voor Kerber, die zich terug in de set vocht en Azarenka geen enkele game meer gunde. De Duitse won er vijf op rij en kon na bijna twee uur juichend het stadion verlaten: 6-3, 7-5. 

Voor Kerber is het de derde keer dat ze de halve finale van een Grand Slam haalt. Dat deed ze eerder op de US Open van 2011 en Wimbledon 2012. De kans om voor het eerst de finale te halen lijkt zeker aanwezig, want Kerber speelt tegen de winnares van het duel tussen Johanna Konta (Groot-Brittannië) en Zhang Shuai (China), beiden ongeplaatst.