Williams rekent hardhandig af met Sharapova

heywoodu

Serena Williams heeft in de kwartfinales van de Australian Open met overmacht afgerekend met Maria Sharapova. De onbetwiste nummer één van de wereld had weliswaar anderhalf uur nodig tegen de mondiale nummer vijf, vooral in de tweede set was het weinig spannend. Het was al de achttiende keer op rij dat Williams van de Russische won, die zelf slechts het eerste onderlinge duel in haar voordeel besliste.

Zoals dit toernooi al vaker verloor Williams ook nu haar eerste opslagbeurt. Die pakte ze echter vrij snel weer terug, waarna de wedstrijd vanaf 4-4 een tijd leek te gaan duren. Eerst moest Sharapova drie breakkansen wegwerken, met succes, daarna stond Williams hard te vechten om haar service te houden, maar ook dat lukte. Vervolgens duurde de laatste game nog langer, maar na een minuut of tien moest Sharapova haar opslag en dus de set toch van de hand doen. In set twee stond daarna geen maat meer op de Amerikaanse, die in no-time uitliep naar 5-0. Op eigen service kon ze het vervolgens afmaken: 6-4, 6-1. 

Williams staat in de halve finale tegenover Agnieszka Radwanska. De Poolse schakelde Carla Suarez-Navarro uit, die hooguit twee minuten in de wedstrijd zat. In haar eerste opslagbeurt had ze twee kansen om de game te winnen, waaronder met een simpele bal, maar het lukte niet en vanaf dat moment was het klaar. Radwanska stoomde simpel door naar de winst in de set en hoewel de tweede set een aantal lange games kende kwam de Poolse nooit serieus in de problemen. Na anderhalf uur was de klus geklaard: 6-1, 6-3.