Sharapova door op Australian Open na 600e zege

heywoodu

Maria Sharapova heeft na een flink wisselvallige partij de achtste finales van de Australian Open gehaald. De als vijfde geplaatste Russische stond tegenover Lauren Davis, de Amerikaanse nummer 103 van de wereld, en dat ging niet altijd even makkelijk. Voor Sharapova was het de 600e zege uit haar tennisloopbaan.

Sharapova kwam in de eerste set geen moment in de problemen en was vooral op haar eigen opslag soeverein. Het duurde dan ook niet lang voor de set met 6-1 binnen was. In het tweede bedrijf was het echter een ander verhaal Davis kon plotseling goed mee, brak de Russische twee keer en wist er uiteindelijk zelfs een tiebreak uit te slepen. Daarin kreeg Davis op 6-5 een setpoint en die benutte ze direct. In set drie was de Amerikaanse het dan weer helemaal kwijt en binnen no-time was de set en dus de wedstrijd alsnog voorbij: 6-0. 

De nummer twaalf van de plaatsingslijst, de jonge Zwitserse Belinda Bencic, had eveneens drie sets nodig om de achtste finales te bereiken. De Oekraïnse Kateryna Bondarenko (WTA-92) won de eerste set, maar vervolgens kon Bencic de partij toch naar zich toe trekken: 4-6, 6-2, 6-4. In de achtste finale spelen Bencic en Sharapova tegen elkaar om een plek bij de laatste acht.