Geen Spelen voor taekwondoka Wanrooij

heywoodu

Zaterdag plaatste taekwondoka Reshmie Oogink zich voor de Olympische Spelen, zondag komt er nog één Nederlander in actie. Jeroen Wanrooij gaat in de klasse boven 80 kilogram strijden om de twee beschikbare olympische tickets. Hij begint in de achtste finales tegen de voor de wereldtaekwondobond WTF uitkomende vluchteling Mehdi Rast Boud. Bij de vrouwen tot 49 kilogram volgen we vandaag Dina Pouryounes, die eveneens als vluchtelinge te boek staat. De geboren Iraanse is lid van Koryo Den Haag en doet tegenwoordig haar best om het Nederlands onder de knie te krijgen. Als zij de Spelen haalt zal ze overigens onder de vlag van het IOC uitkomen, niet onder de Nederlandse vlag.

Update 14.48 uur
Voor Wanrooij is de hoop op een verrassing voorbij. Tegen olympisch kampioen Molfetta kon de Nederlander simpelweg niet meekomen. De Italiaan pakte wel zijn puntjes mee en besliste het duel met 6-0 vakkundig in zijn voordeel. Het Nederlandse taekwondo zal op de Spelen dus vertegenwoordigd worden door één atlete: Reshmie Oogink. 

Update 14.18 uur
Inmiddels zit de pauze erop en is het toernooi weer volop bezig. Op mat 1 zijn de Brit Mahama Cho en de Fin Teemu Heino bezig, waarna Wanrooij op dezelfde mat weer in actie komt. Hij staat niet tegenover de minste tegenstander: hij neemt het op tegen de Italiaan Carlo Molfetta, regerend olympisch kampioen. Molfetta had in de eerste ronde wel een golden score nodig en ontsnapte maar net aan uitschakeling.  

Update 10.16 uur
Jeroen Wanrooij heeft zich met relatief gemak geplaatst voor de kwartfinales. Tegen de in Turkije gebaseerde vluchteling Mehdi Rast Boud kwam hij al snel op voorsprong, waarna hij dat in de loop van het gevecht uit wist te bouwen tot een 9-0 zege. Voor Pouryounes is de olympische droom weer voorbij: tegen de nummer 21 van de wereld, Patimat Abakarova, kon ze lange tijd goed mee, maar in de slotfase was de Azerbeidzjaanse net iets te sterk. 

De eerste van de twee die in actie zal komen is Jeroen Wanrooij. Hij staat in wedstrijd 105, ofwel de vijfde wedstrijd op mat één. Pouryounes begint met wedstrijd 206, de zesde op mat twee. Zij staat dan tegenover Patimat Abakarova uit Azerbeidzjan.