Bobber De Bruin 19e in viermansbob

heywoodu

Bobsleeër Ivo de Bruin heeft tijdens de World Cup in het Amerikaanse Park City de negentiende plek gepakt in de viermansbob. Voor de Nederlander was het zijn eerste viermans-World Cup in ruim drie jaar. 

Na een verre van foutloze eerste run stond De Bruin samen met remmers Ryan Taal, Igor Brink en Dennis Veenker nog op de achttiende plek. Hij moest 0,76 seconden toegeven op de Russische slee van Alexander Kasjanov, die de leiding in handen had. De Canadese Kaillie Humphries en haar volledig uit vrouwen bestaande team werd 21e en laatste, waardoor ze in de tweede run niet in actie mocht komen.

In die tweede afdaling moest De Bruin een plekje inleveren, terwijl na hem de wind veel invloed kreeg op de wedstrijd. De Let Ugims Zalims profiteerde optimaal en wist zijn zeventiende plek na run één om te zetten in een formidabele vijfde plaats. Alleen de top-3 van de eerste run leek weinig last te hebben van de hevige wind bovenaan de baan en dat was precies wat de jury nodig had om het resultaat van run twee toch niet te annuleren. De Zwitser Rico Peter behield zijn derde plek, terwijl de Duitser Maximilian Arndt met de snelste tijd van allemaal een serieuze aanval op de winst deed. Kasjanov kon die echter net afslaan en hield 0,04 seconden over, goed voor zijn eerste World Cup-zege ooit.