Prevc vliegt naar wereldtitel skivliegen in door wind afgebroken wedstrijd

heywoodu

Schansspringer Peter Prevc heeft in het Oostenrijkse Bad Mitterndorf de wereldtitel skivliegen veroverd. De Sloveen, dit seizoen oppermachtig, stond na drie van de vier geplande sprongen aan de leiding en op dat moment werd de wedstrijd vanwege de te harde wind afgelast.

Prevc vloog in de derde ronde met 244 meter naar een schitterend nieuw schansrecord. Hij nam er de leiding in het WK mee over van de Noor Kenneth Gangnes, die na de eerste dag nog op kop stond. Gangnes deed het opnieuw goed, maar moest genoegen nemen met het zilver. Brons was voor de Oostenrijker Stefan Kraft, die halverwege ook al op de derde plek stond. Hij kreeg geen concurrentie meer van de Noor Johann André Forfang, want die ging na een bijzonder goede vlucht van 240 meter onderuit. Forfang hield zijn vierde plek nog wel vast, voor Noriaki Kasai - de Japanse wereldkampioen van 1992. 

Zondag staat op de Kulm nog de landenwedstrijd op het programma, waar een spannende strijd tussen Slovenië en Noorwegen verwacht wordt.