Intel hard omlaag op Wall Street

Redactie

De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag op de laatste handelsdag van de week met een stevig verlies geopend. Daarmee kwam alweer snel een einde aan de donderdag ingezette opleving. Chipfabrikant Intel ging hard omlaag wegens tegenvallende vooruitzichten.

Kort na de openingsbel stond de Dow-Jonesindex 2,3 procent lager op 16.005 punten. De brede S&P 500 daalde 2,1 procent tot 1882 punten. De technologiebeurs Nasdaq verloor 2,9 procent tot 4482 punten, onder druk van een fors koersverlies van Intel (min 7,5 procent). Intel kwam donderdag nabeurs met cijfers. Het bedrijf houdt last van de krimpende pc-markt.

Banken stonden ook in de belangstelling op Wall Street. Goldman Sachs verloor 3 procent nadat het bekendmaakte een schikking te hebben getroffen rond de verkoop van hypotheekbeleggingen in aanloop naar de financiële crisis van 2008. Die haalt 1,5 miljard dollar af van de winst van het vierde kwartaal van 2015. Citigroup en Wells Fargo verloren tot 4,2 procent, ondanks meevallende resultaten.

Intel hard omlaag op Wall Street
Intel hard omlaag op Wall Street (Foto: ANP)