FOK! Wat een weer: Ga terug naar bed, vandaag is afgelast

Monique Verlind (DJMO)

Na gisteren ben ik een beetje klaar met het weer. De momenten dat ik thuis ben is het droog en schijnt er een prachtig zonnetje, maar op 't moment dat ik de kinderen ga halen trekt de lucht dicht en krijg ik op de terugweg tot twee keer toe een heuse hagelbui op m'n hoofd! 

Vandaag schijnt ook af en toe de zon, met hier en daar een regenbui. Lokaal kan dit wederom ontaarden in natte sneeuw. De temperatuur loopt uiteen van 5 graden aan de kust, tot 2 graden in het oosten. De wind komt uit het noorden en is matig. Aan de kustlijn kan de wind wat harder waaien. 

Zon op: 08.41 uur
Zon onder: 16.57 uur

Een paar dagen terug maakte qltel een wandeling naar zijn brievenbus, en zag daarbij deze lucht voorbij komen. Ik hou van de scherpe lijnen, prachtig om te zien! 

wolkenlucht in pfalzdorf (Foto: qltel)
wolkenlucht in Pfalzdorf (Foto: qltel)

Ook Nattekat was gisteren op pad en maakte onderstaande foto van een hagelbui in de verte. Ergens onder de hagel ligt Leiden verstopt, aldus Nattekat. 

dreigende regenbui (Foto: nattekat)
dreigende regenbui (Foto: Nattekat)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
* In 2009 dreigde een vliegtuig dat net was opgestegen van New York Airport, te crashen doordat er vogels in beide motoren vlogen. De piloot, Captain Chesley "Sully" Sullenberger, weet het vliegtuig veilig aan 'de grond' te krijgen door in de rivier De Hudson te landen.

* In 1909 werd de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden opgericht. 

* In 2006 wist Jelle Klaassen, als 21-jarige debutant, Lakeside op zijn naam te schrijven. Hij won van Raymond van Barneveld in de finale met 7-5 in sets. Hij is de jongste speler ooit die Lakeside heeft gewonnen. 

* In 2012 won Christian Kist het BDO-Wereldkampioenschap door Tony O'Shea te verslaan met, jawel, 7-5.