Mercedes' F1-budget is iedere cent waard

JimmyManna

Als we Toto Wolff mogen geloven hoeft niemand zich voorlopig druk te maken om de toekomst van Mercedes in de Formule 1. Het team stond de afgelopen twee jaar op een zeldzame hoogte in de sport, maar moest met een budget van €467,4 miljoen daar dan ook diep voor in de buidel tasten. Volgens Wolff is de F1 iedere geïnvesteerde cent echter dubbel en dwars waard. Mercedes denkt dan ook geen moment aan stoppen.

"We hebben de exacte cijfers," stelt Wolff in de Tiroler Tageszeitung. "In het afgelopen seizoen hebben we met ons team 2,7 miljard euro aan advertentiewaarde weten te genereren. Dat is dus het bedrag dat we anders in reclame-uitingen hadden moeten investeren om hetzelfde resultaat te bereiken als dat we met ons F1-project hebben gedaan."

Maar ook los van de commerciele waarde ziet Wolff Mercedes niet zomaar uit de racerij stappen. "Zoals we met Toyota en met BMW hebben gezien zullen er altijd teams komen en gaan, maar voor ons is het anders. De eerste Mercedes die ooit gebouwd is, was immers een racewagen. Autosport zit in ons DNA en zelfs tegenslagen kunnen dat niet veranderen."