Museum hoopt op verlenging Bowie-expositie

Redactie

Het Groninger Museum wil de tentoonstelling 'David Bowie is' die daar sinds een maand loopt, graag verlengen. Maar of dat ook mogelijk is, daar kon directeur Andreas Bluhm maandag nog niets over zeggen. Er is veel belangstelling voor de popster die zondag overleed.

In het museum is tot 11 maart een grote overzichtstentoonstelling over Bowie. Het onderzoekt of de meer dan driehonderd bezittingen langer tentoongesteld kunnen worden. "We willen dat wel, maar we zijn afhankelijk van de Bowie-archieven, waarvan we de stukken in bruikleen hebben. Daar hebben ze nu wel wat anders aan hun hoofd. Ik heb ze vandaag nog niet gebeld. Er is dus nog geen besluit", zei Bluhm.

De directeur is niet bang dat het archief besluit om de tentoonstelling snel terug te halen. Bluhm verwacht ook niet dat de titel en de tentoonstelling moeten worden aangepast. "Bowie 'is' nog steeds om ons heen." In de entreehal kunnen bezoekers een rouwboek tekenen.

Avonduren
De tentoonstelling trok sinds 11 december vorig jaar al 40.000 bezoekers. Vanwege de dood van Bowie is het museum maandagmiddag geopend. Normaal is het museum dicht op maandag. Zeker honderd fans brachten aan het begin van de extra opening (12.00 -18.00 uur) meteen een bezoek.

Als de tentoonstelling niet kan worden verlengd, overweegt het Groninger Museum om bij grote drukte ook in de avonduren open te gaan. De dood van Bowie zorgde maandag voor een toename van de online voorverkoop.

Museum hoopt op verlenging Bowie-expositie
Museum hoopt op verlenging Bowie-expositie (Foto: BuzzE)