Motorcrosser krijgt pak slaag na crash

Maarten (rubbereend)

In Anaheim in de Verenigde Staten begon afgelopen weekend het seizoen van de Monster Energy Supercross, een motorcrosskampioenschap in de VS dat van januari tot en met mei loopt. De eerste wedstrijd zorgde meteen voor veel ophef. Na een aanrijding tussen Weston Peick en Vince Friese liep het namelijk compleet uit de hand.

Beide coureurs hadden in de eerste manche al een aanvaring. Peick belandde toen naast de baan nadat Friese binnendoor was gekomen, de botsing zag er nog redelijk onschuldig uit. In de tweede manche ging het echter weer mis tussen beide heren. Wederom kwam Friese binnendoor maar dat ging er een stuk minder onschuldig aan toe. Doordat de inhaalactie eigenlijk niet kon belandden beide coureurs op de grond.

Waar racers normaal gesproken als eerste naar hun motor grijpen om zo snel mogelijk weg te kunnen, had Peick een hele andere prioriteit. Zonder enige aarzeling verkocht hij Friese enkele rake klappen op zijn helm en lichaam, om af te sluiten met een flinke zet.

Peick moest zijn actie wel bekopen met een aardige straf. Diskwalificatie, een boete van 5.000 dollar en een schorsing van één manche waren zijn deel.

Peick en Friese zijn geen vrienden meer (Bron: YouTube/SPEED - MOTORS on FOX)