Anthony Hopkins heeft spijt van Hannibal en Red Dragon

Wouter (2dope)

In een gesprek met media- en entertainmentwebsite The Wrap heeft acteur Anthony Hopkins bekend dat hij spijt heeft van zijn wederoptreden als Hannibal Lecter in de films Hannibal en Red Dragon. Ook is Hopkins niet van plan om ooit nog terug te keren in de legendarische rol.

Welsh acteur Sir Anthony Hopkins is al sinds 1967 te bewonderen op het witte doek, maar zijn bekendste rol tot op heden blijft die van de briljante forensisch psychiater annex kannibalistische seriemoordenaar Hannibal Lecter. Hopkins kroop in totaal drie keer in de huid van Hannibal Lecter, in Silence of the Lambs (1991), Hannibal (2001) en Red Dragon (2002).

Op de vraag of Hopkins nog een keer dezelfde rol zou willen vertolken is het antwoord duidelijk. "Nee, daar heb ik geen trek in; ik ben er klaar mee. The Silence of the Lambs was een goede film. Ik heb de fout gemaakt om het nog een tweede en zelfs een derde keer te proberen", aldus Hopkins tegenover The Wrap.

Er verscheen ook nog een prequel in de franchise genaamd Hannibal Rising, maar daarin nam de Franse acteur Gaspard Ulliel de rol van Lecter aan. Daarnaast is er nog een tv-serie genaamd Hannibal die van 2013 tot 2015 te bewonderen was op televisiezender NBC. In de serie speelt de Deense acteur Mads Mikkelsen als Hannibal Lecter. Het personage Hannibal Lecter is een creatie van auteur Thomas Harris, die de boeken schreef waar de films op gebaseerd zijn.

Sir Anthony Hopkins spijt van Hannibal en Red Dragon
Sir Anthony Hopkins spijt van Hannibal en Red Dragon