Maas maakt seizoen af als trainer Vitesse

Maarten (rubbereend)

Rob Maas maakt dit seizoen af als hoofdtrainer van Vitesse. Dat meldde de Arnhemse eredivisieclub maandag. De 46-jarige Maas stond sinds vorige week al aan het hoofd van de selectie na het vrij plotselinge vertrek van Peter Bosz naar Maccabi Tel Aviv.

Maas was eerder al assistent-trainer bij RKC Waalwijk en maakte de afgelopen anderhalf jaar onderdeel uit van de technische staf van Vitesse. Als profvoetballer speelde de verdedigende middenvelder ruim vijfhonderd competitieduels en stopte pas op 39-jarige leeftijd. Maas kwam uit voor onder meer FC Eindhoven, RKC Waalwijk, Feyenoord, Heracles Almelo en de Duitse ploegen Arminia Bielefeld, Hertha BSC en MSV Duisburg.

De geboren Eindhovenaar had afgelopen week al de leiding tijdens het trainingskamp in Spanje. "Hoewel ik heel prettig samenwerkte in de situatie zoals deze was, heb ik niet voor niets mijn trainersdiploma's gehaald. De afgelopen week heb ik gemerkt dat alles wat er bij komt kijken als hoofdtrainer bij mij past. Het voordeel is dat ik de spelersgroep ken en weet hoe we bij Vitesse werken. Samen met de stafleden gaan we door op de manier zoals we die zijn ingeslagen", aldus Maas.

Maas maakt seizoen af als trainer Vitesse
Maas maakt seizoen af als trainer Vitesse (Foto: ANP)