Duits volleybal mist Spelen voor het eerst sinds 1992

heywoodu

Voor het eerst sinds 1992 zullen Duitse volleybalfans het op de Olympische Spelen moeten stellen zonder ploeg. Zowel de mannen als de vrouwen slaagden er niet in zich voor de Spelen of op z'n minst het wereldwijde OKT te plaatsen. 

De vrouwen werden eerder deze week al uitgeschakeld in een groep met Nederland, Turkije en Kroatië, waar bij het Duitse team nogal wat onvrede over heerste. De mannen speelden tegelijkertijd het Europese OKT in de eigen hoofdstad Berlijn, maar ook voor hen lukte het niet. In de groepsfase werd nog drie keer gewonnen, waarna het in de halve finale tegen Rusland met 1-3 verkeerd afliep.

Zondag stond de wedstrijd om plek drie op het programma tegen wereldkampioen Polen, waar Duitsland in de groepsfase nog met 3-2 van won. De wedstrijd had wat publiek betreft meer weg van een thuiswedstrijd voor Polen en daar leek Duitsland niet mee om te kunnen gaan. Een matchpoint in set vier werd niet benut en in de vijfde set bleek Polen op het beslissende moment net te sterk: het tweede matchpoint was raak, 16-14.