Skiër Kristoffersen is Hirscher fractie te snel af

heywoodu

Alpineskiër Henrik Kristoffersen heeft in het Zwitserse Adelboden de World Cup-slalom op zijn naam geschreven. Een dag eerder moest de reuzenslalom op de gevreesde Chuenisbärgli-piste nog afgelast worden, want het regende te hard.

Na de eerste run was de leiding in handen van de Rus Alexander Khoroshilov, die Hirscher met 0,24 seconden het nakijken gaf. Kristoffersen moest 0,32 seconden toegeven op Khoroshilov, terwijl de rest - aangevoerd door Fritz Dopfer - al op bijna een seconde van de Rus stond. 

Kristoffersen maakte in de tweede run grote indruk en ging vooral in het onderste deel van de piste bloedsnel naar beneden. Hirscher leek zijn tijd vervolgens aan te kunnen vallen, maar het onderste deel van de run van de Noor was simpelweg te snel: Hirscher moest 0,06 seconden toegeven op zijn grote rivaal in het slalomseizoen. Khoroshilov ging halverwege de piste goed naar beneden, maar gaf op het onderste deel eveneens toe en moest op 0,60 seconden van Kristoffersen genoegen nemen met de derde plek.

Kristoffersen breidt zijn leiding in de slalom-World Cup uit, alleen Hirscher kan nog altijd volgen. De Oostenrijker gaat in het algemene klassement wel aan de leiding, zijn grootste concurrent Aksel Lund Svindal - specialist op de snelle onderdelen - was zoals gewoonlijk op de slalom niet van de partij.