Vonn blijft onaantastbaar als snelheidskoningin

heywoodu

Skiester Lindsey Vonn blijft nagenoeg onklopbaar als het om de snelle disciplines gaat, de afdaling en de super-G. In het Oostenrijkse Altenmarkt-Zauchensee was de Amerikaanse zondag weer een klasse beter dan de rest, dit keer op de super-G. Zaterdag won ze ook al de sprintafdaling in Oostenrijk.

Vonn was de eerste van de favorieten die naar beneden mocht en ze liet direct zien weer volop voor haar 73e World Cup-zege te gaan. Na haar kwam de Zwitserse World Cup-leidster Lara Gut naar beneden en die leek een serieuze aanval op de tijd van Vonn te doen. Bij het laatste tussenpunt was haar achterstand slechts 0,01 seconden, maar in de slotmeters bleek Vonn bloedsnel te hebben geskied: Gut kwam alsnog 0,70 seconden tekort. Voor eigen publiek pakte Cornelia Hütter op 1,25 seconden van Vonn weer een podiumplek. Overigens is achter Hütter goed te zien hoe groot de onderlinge verschillen voorin waren: Hütter eindigde op 1,25 seconden van Vonn, maar op haar beurt eindigden maar liefst vijftien dames binnen 1,25 seconden van Hütter. 

Vonn dendert de berg af op weg naar wéér een zege (Foto: Getty)

Voor Vonn is het al de negende keer op rij dat ze een afdaling of super-G waarin ze de finish haalt winnend afsluit. Bij de afdaling in Val d'Isère kwam ze in december niet tot de finish, de rest werd allemaal door haar gewonnen. Toch gaat Gut in de World Cup nog altijd aan de leiding, vooral doordat de Zwitserse op de reuzenslalom doorgaans ruimschoots beter scoort dan Vonn en op de snelle disciplines relatief weinig punten inlevert.