Real Madrid swingt bij debuut Zidane

heywoodu

Real Madrid heeft het debuut van hoofdtrainer Zinedine Zidane opgeluisterd met een flitsende overwinning op Deportivo la Coruña. De Spaanse topclub verwende de toeschouwers in het eigen stadion Santiago Bernabéu met een royale overwinning: 5-0. Niet Cristiano Ronaldo, maar Gareth Bale vertolkte de hoofdrol met drie treffers.

Zidane beleefde een heerlijke avond op de bank. De voormalige Franse topvoetballer werd maandag, direct na het ontslag van Rafael Benitez, van het tweede elftal gepromoveerd naar de hoofdmacht. Hoewel Zidane amper ervaring heeft als trainer, ziet voorzitter Florentino Pérez toch in hem de man die de Koninklijke naar nieuwe successen moet leiden. Het debuut van de Fransman was in ieder geval veelbelovend.

Zidane zag landgenoot Karim Benzema na een kwartier de score openen met een artistiek hakje. Bale voerde de score daarna hoogstpersoonlijk op naar 4-0. De Welshman kopte eerste een voorzet van Dani Carvajal binnen, vervolgens schoof hij met de binnenkant van zijn linkervoet een voorzet van Ronaldo in het doel. Bale maakte zijn 'hattrick' compleet met een kopbal uit een hoekschop van Toni Kroos. Het slotakkoord was in blessuretijd voor Benzema, die de bal in de kruising knalde nadat Ronaldo was gestuit door de defensie van Deportivo.

De Madrileense grootmacht heeft twee punten minder dan FC Barcelona, dat eerder op zaterdag Granada met 4-0 versloeg, vooral dankzij drie doelpunten van Lionel Messi. De Catalaanse titelverdediger heeft wel een wedstrijd minder gespeeld dan de concurrentie. Atlético Madrid, dat één punt minder heeft, kan Barcelona zondag aflossen aan kop als het Celta de Vigo verslaat.

Real Madrid swingt bij debuut Zidane
Real Madrid swingt bij debuut Zidane (Foto: ANP)