Na ruim 8 jaar eindelijk zege skeletonster O'Shea, Le Conté 17e

heywoodu

Skeletonster Anne O'Shea heeft voor eigen publiek in Lake Placid eindelijk haar eerste zege in de World Cup gepakt. De 28-jarige Amerikaanse draait al sinds 2007 mee op het hoogste niveau, maar haalde alleen in 2011 met een tweede plek in La Plagne een keer het podium. 

De ervaren O'Shea stond na de eerste run nog op de derde plek, 0,10 seconden achter het leidende duo Laura Deas (Groot-Brittannië) en Marina Gilardoni (Zwitserland). In de tweede afdaling ging alles echter nagenoeg perfect voor de Amerikaanse, die Gilardoni vervolgens op 0,09 seconden zag stranden. Deas, winnares van de eerste World Cup dit seizoen, maakte vooral onderin een aantal foutjes en viel op 0,25 seconden van een zielsgelukkige O'Shea terug naar de derde plek. Veel indruk maakte ook de Duitse World Cup-leidster Tina Herrmann, die in de tweede run van plek negen oprukte naar de vierde stek.

Voor de Nederlandse Joska le Conté ging het ook in Lake Placid niet heel lekker. In de eerste run maakte ze al in de eerste echte bocht een grote fout, waardoor veel tijd verloren ging en ze tot een achttiende tijd kwam. De tweede run ging met een vijftiende tijd wat beter, maar ze kon daarmee alleen de Oostenrijkse Carina Mair inhalen en eindigde als zeventiende, 2,60 seconden achter O'Shea. Overigens kwam de grootste verrassing zonder twijfel op naam van Jaclyn Narracott. De Australische, bezig aan haar tweede World Cup-seizoen, kwam nog nooit verder dan plek zeventien en is doorgaans een rechtstreekse concurrente van Le Conté. In Lake Placid stond ze na de eerste run echter op een sensationele vierde plek en hoewel ze in run twee wat terugviel is plek zeven veruit haar beste resultaat ooit.

Liefhebbers van skeleton, maar ook rodelen en bobsleeën, kunnen uiteraard terecht in het speciale topic op het FOK!forum.