FOK! Wat een jaar: showbizz volgens Juicyhil

Thom Puiman (Juicyhil)

Voordat 2016 gaat beginnen, kijken we eerst nog terug op het jaar 2015 wat onze geliefde celebrities dit jaar hebben gedaan voor jouw vermaak.

In maart werden we gezegend met het verlaten van Zayn Malik uit de boyband One Direction. Hij ambieerde toch een eigen solocarrière en stelde daarmee een grote groep puberende meisjes teleur. Maar volgens een aantal tweets die hij de wereld in heeft gestuurd, zou zijn vertrek uit de band niet geheel in goed overleg zijn geweest. Helaas is de band met de vier overgebleven leden toch nog verder gegaan.

Op de radio hebben dit jaar wat opmerkelijke verschuivingen plaatsgevonden, vooral met betrekking tot de publieke zender 3FM. Zo heeft Gerard Ekdom in maart bekendgemaakt zijn middagshow op 3FM in te ruilen voor een ochtendshow op de Radio 2, waarmee hij in oktober begon. Ook Coen Swijnenberg en Sander Lantinga zijn bij 3FM vertrokken hebben de Coen & Sander show meegenomen naar het commerciële Radio 538. Ze namen de plek in van Ruud de Wild, die sindsdien van de Nederlandse radio is verdwenen.

In april stond een groot aantal fanaten al te wachten voor een Brits ziekenhuis, maar op 2 mei beviel Kate Middleton dan toch eindelijk van een zusje voor de in 2013 geboren George. Het prinsesje kreeg de naam Charlotte Elizabeth Diana.

Het meest vermakelijke nieuws dit jaar kwam echter van de 65-jarige oud-atleet Bruce Jenner. De beste man kwam in april uit de kast als transgender tijdens een tv-interview. Op 1 juni liet hij ook weten sindsdien officieel vrouw te zijn, waarbij hij, pardon het is nu zij, op dezelfde dag als Caitlyn met een uitdagende foto op de cover van het blad Vanity Fair verscheen.

Zoals gewoonlijk slaat Amerika weer door in zijn compassie of juist tegenstand. Zo werd Jenner geëerd met de Arthur Ashe Award, een prijs voor mensen die sport een warm hart toedragen, en staat daarmee in het rijtje van prominenten zoals Muhammed Ali en Nelson Mandela. Daarnaast ontving ze ook van tijdschrift Glamour een prijs voor de vrouw van het jaar, waarmee niet iedereen het geheel eens was. In een recent verschenen editie van tijdschrift Star Magazine zou Jenner echter spijt hebben van de transformatie en de mannelijkheid weer terug willen. Volgens hun bron was het vrouw-zijn altijd al een wens maar viel de realiteit toch tegen. "Ze wilde altijd al weten hoe het zou zijn om een vrouw te zijn. Maar nu ze een vrouw is, toch de oude Bruce te missen die tenminste niet dagelijks uren voor de spiegel hoefde te staan." Dit lijkt overigens zeer onwaarschijnlijk en is al reeds ontkend door een woordvoerder van Jenner.

Juni stond in het teken van de breuk tussen Ben Affleck en Jennifer Garner, die dezelfde maand precies tien jaar getrouwd waren. Redenen voor de breuk waren zijn vermoedelijke affaire met de oppas van hun drie kinderen. Daarnaast kwam zijn gokverslaving ook al tussenbeiden.

De in augustus met Khloe Kardashian gescheiden Lamar Odom heeft zijn vrijgezelle leven goed kunnen vieren. In oktober werd hij bewusteloos aangetroffen in een suite van een bordeel in Nevada. De basketballer had voor 75.000 dollar twee dames gekozen om daar een nacht mee te feesten. Tijdens die nacht werden er ook verschillende verdovende middelen uitgewisseld zoals cocaïne. Vooralsnog ligt Odom nog steeds in het ziekenhuis en blijft Khloe Kardashian hem helpen bij zijn herstel.

In 2014 stonden we als Nederland nog op de tweede plek op het Eurovisie Songfestival, maar dit jaar kwamen we met Trijntje Oosterhuis niet eens de finale in. Het nummer werd al niet erg goed ontvangen door Nederland, maar de gebruikelijke rellen voorafgaand aan het songfestival deden de act de das om. Zo kon de gekozen designerjurk voor het optreden niet de goedkeuring van het volk krijgen en werd het optreden ook niet erg goed ontvangen. In 2016 gaat Douwe Bob ons vaderland vertegenwoordigen in Zweden.

Het goede nieuws dit jaar kwam uit onverwachte hoek, want Gordon gaat stoppen met zingen. Hij vond dat hij op z’n hoogtepunt moest stoppen, dus heeft hij besloten om zich meer te gaan richten op zijn andere kwaliteiten. Wat die dan ook mogen zijn.