Leicester onderuit bij Liverpool, City simpel langs Sunderland

Redactie

Leicester City heeft de tweede nederlaag van het seizoen geleden. De ploeg verloor op bezoek bij Liverpool met 1-0. Leicester City is dit seizoen dé verrassing van de Premier League en gaat sinds enkele weken aan kop. Liverpool doet het de laatste tijd juist wat minder, nadat de ploeg goed was gestart toen Jürgen Klopp in oktober de ontslagen Brendan Rodgers opvolgde.

Op een sfeervol en volgepakt Anfield zagen de toeschouwers dat de thuisploeg voor rust de betere ploeg was. Leicester kwam moeizaam in het spel en de dreiging die normaal van Jamie Vardy en Riyad Mahrez uitgaat was een stuk minder. Klopp had zijn elftal goed ingesteld op de snelle uitbraken van Leicester, waardoor The Reds een duidelijk veldoverwicht hadden.


Grote kansen waren er voor rust niet echt, al was Mahrez wel een keer kansrijk na een goede solo en dito schot. De Algerijn vond echter Simon Mignolet op zijn weg. Na rust ging het tempo nog iets omhoog, wat het spelpeil ten goede kwam. Emre Can was met een goed schot gevaarlijk en aan de andere kant werd Vardy iets vaker gevonden.

Het was echter een andere spits die de score opende op Anfield. Christian Benteke werd met een mooie pass gevonden door Roberto Firmino en de Belgische spits rondde keurig af. In de slotfase ging Leicester op jacht naar de gelijkmaker, maar het was duidelijk niet de dag van The Foxes.

Benteke kreeg in de laatste minuten nog een enorme kans om de wedstrijd te beslissen, maar hij miste af toen hij alleen op het doel van Kasper Schmeichel afging. Evengoed won Liverpool dus van de koploper, waardoor Arsenal later op zaterdag de koppositie kan overnemen.


Manchester City heeft zich goed hersteld van de nederlaag tegen Arsenal. In eigen huis werd Sunderland eenvoudig opzij gezet. Het werd 4-1. Manager Manuel Pellegrini had in tegenstelling tot de nederlaag bij Arsenal geen basisplaats voor Sergio Agüero ingeruimd. In de punt van de aanval stond Wilfried Bony dit keer, gesteund in zijn rug door Raheem Sterling, Kevin De Bruyne en David Silva. Aanvoerder Vincent Kompany was ook van de partij, al moest de Belg al na negen minuten met een blessure vervangen worden.

Bij Sunderland was er geen basisplaats voor Jeremain Lens. De aanvaller was weer in genade aangenomen nadat hij uit de selectie was gezet wegens 'ongedisciplineerd gedrag', maar op een basisplaats hoeft hij nog niet te rekenen. Vanaf de bank zag Lens hoe City vaaf het begin veel sterker was en The Citizens kwamen dan ook vroeg op voorsprong.

Sterling werd via een voorzet van De Bruyne gevonden en de aanvaller kopte keurig bij de tweede paal raak na twaal minuten spelen. Iets later was het Yaya Touré die met links een geplaatst schot losliet en zo doelman Vito Manone verschalkte. Nog voor het eerste halfuur gespeeld was, stond het al 3-0. Opnieuw was De Bruyne de aangever; dit keer vond hij Bony die raak kopte.

Na de pauze bekroonde De Buyne zijn sterke wedstrijd met een doelpunt, toen hij knap raak schoot na een scrimmage rond de zestien. Vervolgens nam City wat gas terug, omdat de wedstrijd lang en breed gespeeld was. Een momentje van slordigheid zorgde er zo voor dat Fabio Borini de eer van The Black Cats kon redden. Het slotakkoord had vervolgens voor Bony moeten zijn, maar de oud-Vitessenaar miste twintig minuten voor tijd een strafschop.