WK Darts: Pallett stunt met zege op Huybrechts

Boris (borisz)

Vrijdagavond is de eerste ronde van het wereldkampioenschap darts voor Michael van Gerwen. Hij trof Rene Eidams, die in de voorronde te sterk was voor Thanawat Gaweenuntawong. 

Thanawat Gaweenuntawong 0-2 Rene Eidams (voorronde)
De winnaars van de kwalificatietoernooien van Zuid-Azië en Duitsland troffen elkaar in deze voorronde. Eidams won met 3-2 en 3-1 deze wedstrijd. Hij speelt later vanavond tegen Michael van Gerwen

Brendan Dolan (18) 0-3 Kyle Anderson
De partij ging in het begin gelijk op. Het werd 2-2 in de eerste set en in de beslissende leg gooide Anderson 60 uit via 1, triple 19 en dubbel 1 om de eerste set te pakken.

Op 1-1 in de tweede set kan Anderson een break plaatsen en na het missen van vele dubbels van beide heren kan Anderson via dubbel 1 de tweede set met 3-1 naar zich toetrekken.

Met een 126-finish komt Dolan nog op 1-1 in de derde set en even later ook op 2-2. Anderson maakte een einde aan de partij met een prachtige 121-finish.  In de volgende ronde speelt Anderson tegen Vincent van der Voort of Loz Ryder. 


Kim Huybrechts (12) 2-3 David Pallett
Huybrechts kwam direct in de problemen. Pallett opende met een 180 en een 64-finish. In de vierde leg kreeg de Belg de kans om voor te komen, maar dat lukte niet. Pallett redde zijn eigen leg via dubbel 5 en pakte vervolgens leep de eerste set. Huybrechts kon omdat Pallett de cadeautjes niet uitpakte wel de tweede set met 3-1 pakken. 

Huybrechts had de partij in handen en kwam op 2-1. Hij liet het momentum echter wel glippen. In de eerste leg van de vierde set liet de Belg de kans op de break al liggen. In de derde leg lukte dat wel, maar Pallett kon direct terugbreaken en via dubbel zestien pakte hij even later ook de set. 

Pallett kon in de vijfde set direct de leiding pakken en met een 132-finish nam hij een 2-0 voorsprong. Huybrechts zette in de derde leg nog wel een keer druk, maar met opnieuw een schitterende 122-finish pakte de Engelsman zijn eerste zege op een groot televisietoernooi.

Michael van Gerwen (1) 3-2 Rene Eidams

Michael van Gerwen ontsnapt in de wedstrijd tegen Rene Eidams. De Brabander wint met 3-2 na verlenging. Lees hier verder.