Werder, Bayern en Bayer bekeren verder

Maarten (rubbereend)

Werder Bremen, Bayern München en Bayer Leverkusen hebben zich dinsdagavond geplaatst voor de kwartfinales van het Duitse bekertoernooi. Met name de zege van Werder op Borussia Mönchengladbach was enigszins verrassend: in eigen huis werd de subtopper in de Bundesliga op een koude douche getrakteerd: 4-3.

Gladbach kwam nog op voorsprong, maar in de tweede helft was het Werder Bremen dat zich de dominante ploeg toonde. Vier goals in nog geen halfuur tijd waren er te veel voor de ploeg van André Schubert. In blessuretijd werd het dankzij Branimir Hrgota nog even spannend, maar Werder won.

Leverkusen kwam eveneens op achterstand tegen het nietige SpVgg Unterhaching, afkomstig uit de derde divisie. Javier Hernández stelde echter orde op zaken voor rust, na rust nam Leverkusen afstand: 3-1.

Door een fenomenale uithaal van de middenvelder Xabi Alonso heeft Bayern München zich dinsdagavond geplaatst voor de kwartfinale van het Duitse bekertoernooi. De Spaanse routinier schoot van heel ver in de linkerbovenhoek raak tegen SV Darmstad 98 en dat was voldoende voor de zege in eigen stadion (1-0).

Arjen Robben zat wederom niet bij de wedstrijdselectie van trainer Pep Guardiola. De Nederlandse international liep op 24 november tegen Olympiakos in de vijfde speelronde van de Champions League een spierblessure op, die hem nog altijd uit het veld houdt.

Werder en Bayer bekeren verder
Werder en Bayer bekeren verder (Foto: ANP)