Weer minder inhaalacties in de Formule 1

JimmyManna

Het zal voor de meesten niet echt als een verrassing komen, maar Max Verstappen is nu officieel de inhaalkoning van de Formule 1. Niet alleen eiste de jongeling alle aandacht op vanwege zijn uiterst gewaagde acties, maar ook in absolute aantallen is Verstappen op het gebied van inhalen onovertroffen. Hij haalde dit jaar in totaal 49 maal in, een gemiddelde van iets minder dan drie per race.

Ook Verstappen's teammaat Carlos Sainz deed het uitstekend. De Spaanse rookie kwam tot een totaal van 45. Sebastian Vettel bereikte het hoogste aantal inhaalacties per race. Tijdens de Canadese Grand Prix snelde Vettel liefst dertien maal langs een rivaal. De race met de meeste acties van het jaar vond plaats in Maleisië, waar zestig maal werd ingehaald. De fans op de tribunes van Australië en Singapore moesten zich daarentegen behelpen met slechts elf povere acties.  

In zijn totaliteit nam het aantal inhaalacties in de Formule 1 andermaal af. Dit jaar zagen we over een heel seizoen genomen 509 inhaalacties, iets meer dan 27 per race. Vorig jaar waren dat er nog 636, een slordige 20% meer. In 2013, het laatste jaar waarin er met V8-motoren werd gereden, werd er liefst 985 keer ingehaald, bijna het dubbele dus van afgelopen seizoen.