Tennisster Hogenkamp sluit aan bij Sluiter

heywoodu

Tennisster Richel Hogenkamp heeft zich aangesloten bij coach Raemon Sluiter. De Rotterdamse oud-proftennisser nam een paar maanden geleden al Kiki Bertens onder zijn hoede. De twee beste Nederlandse tennissters van dit moment trekken voorlopig samen met Sluiter de wereld over.

"De schema's van Kiki en Richel zullen de komende drie, vier maanden nagenoeg gelijklopen", zei Sluiter vrijdag. "Richel was erg zoekende in haar trainingssituatie, vooral op het gebied van coaching. Ze zocht ook iemand om mee te reizen. Die meiden kunnen het al heel lang goed met elkaar vinden, zo is deze samenwerking ontstaan."

Bertens en titelverdedigster Hogenkamp doen volgende week mee aan de NK in Rotterdam. Eind december vliegen ze met Sluiter naar Nieuw-Zeeland, waar hun seizoen begint in Auckland. Daar bereiden de tennissters zich voor op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar.

Bertens mag als nummer 105 van de wereld nog stiekem hopen rechtstreeks te worden toegelaten tot het hoofdtoernooi, Hogenkamp (132e) moet sowieso kwalificaties spelen. "Het kan nog schuiven worden als Kiki doorschuift, dan speelt ze tijdens de kwalificatieweek in Hobart", aldus Sluiter. "We zien het als een proefperiode. Als hun rankings gelijkblijven en ze gelijke schema's draaien, kan het heel goed werken. Kiki en Richel hebben een goede balans in hun vriendschap. Ze gunnen elkaar alles, maar willen ook niet voor elkaar onderdoen. Die onderlinge concurrentie kan ervoor zorgen dat ze elkaar omhoog stuwen." Het moet ertoe leiden dat Bertens en Hogenkamp, aan de hand van Sluiter, een flinke sprong gaan maken op de wereldranglijst.

Tennisster Hogenkamp sluit aan bij Sluiter
Tennisster Hogenkamp sluit aan bij Sluiter (Foto: ANP)