Primeur voor Bob de Vries in Elfstedenhal

Redactie

Marathonschaatser Bob de Vries heeft woensdag de zevende wedstrijd voor de KPN Marathon Cup op zijn naam gebracht. Hij was op het ijs van de nieuwe Elfstedenhal de snelste in een kopgroep van acht, die ene ronde voorsprong had op het peloton. Hij versloeg Thom van Beek en Simon Schouten in de sprint. Ingmar Berga beef eerste in het algemeen klassement.

"Ik wilde hier graag winnen", zei De Vries, die onlangs in Salt Lake City de derde tijd ooit reed op de 10 kilometer. "Dat is toch wel een andere discipline dan dit, maar het vertrouwen dat je door zo'n prestatie krijgt, neem je wel mee."

Bij de vrouwen had Irene Schouten de primeur in de eerste marathon van Leeuwarden op kunstijs. Ze was onbetwist de sterkste in de massasprint en hield Janneke Ensing, die leidster bleef in de algemene rangschikking, en Iris van der Stelt ruim achter zich. De wereldkampioene massastart rijdt door haar drukke programma dit seizoen weinig marathons. "Te weinig", reageerde Schouten. "Daarom was ik blij dat ik er nu weer eentje kon meepakken."

Primeur voor Bob de Vries in Elfstedenhal
Primeur voor Bob de Vries in Elfstedenhal (Foto: ANP)