Dortmund wint na knotsgekke ontknoping in Wolfsburg

Redactie

Borussia Dortmund heeft op memorabele wijze drie punten gepakt in de uitwedstrijd tegen VfL Wolfsburg. De nummer twee van Duitsland leek de zege in de slotfase te verspelen. Het werd na een bizarreslotfase 1-2. 

BVB kwam in de Volkswagen Arena na ruim een halfuur voetballen op voorsprong door een doelpunt van Marco Reus. Henrikh Mkhitaryan veroverde de bal op het middenveld en hij vond Reus, die doelman Benaglio uitspeelde en scoorde. VfL Wolfsburg kwam daarna echter beter in de wedstrijd.

De bezoekers uit Dortmund hielden de ruimtes achterin klein, waardoor Wolfsburg er ondanks een overwicht moeilijk doorheen kwam. Toch kwam de thuisploeg na rust heel dicht bij de gelijkmaker. Bas Dost dacht te scoren met het hoofd, maar zijn inzet werd door Sven Bender net voor de lijn weggehaald.

Met nog enkele minuten te gaan werd het toch nog gelijk. Een onhandige actie van Łukasz Piszczek leverde Wolfsburg een strafschop op, die door Ricardo Rodriguez werd benut. Een verdiend punt voor de gastheer, maar Dortmund ging ver in blessuretijd alsnog met de zege aan de haal. Shinji Kagawa kroonde zich tot matchwinner: 1-2.

Borussia Dortmund profiteert daarmee optimaal van de nederlaag van Bayern München. Het team van Thomas Tuchel staat nu nog vijf punten achter de koploper. Wolfsburg zakt naar plaats vijf.