Pereiro: "Begreep dat ik geduld moest hebben"

Maarten (rubbereend)

Gaston Pereiro krijgt van trainer Philip Cocu steeds vaker de kans om zich te bewijzen in het eerste elftal van PSV. Hij wist dat zijn moment zou komen.

PSV haalde Pereiro in de zomer voor 6,9 miljoen euro op uit Uruguay. De Eindhovenaren moesten er veel pijn en moeite voor over hebben om de 20-jarige Uruguayaan te contracteren. Zijn ontwikkeling in de ploeg van Cocu verloopt een stuk minder stroef.

"Ik ben klaar om nog twee weken te knallen en dan hoop ik met een goed gevoel naar Montevideo te kunnen reizen voor de kerstvakantie. We moeten zorgen dat we op drie fronten kansrijk blijven", is Pereiro strijdvaardig in gesprek met De Telegraaf.

Pereiro moest lang wachten op zijn eerste echte kans van Cocu. Hij had er echter alle vertrouwen in dat het enkele maanden na de start van het seizoen goed zou komen. "Natuurlijk wil je direct alles spelen, maar ik begreep wel dat ik geduld moest hebben."

De aanvaller hoopt zich snel aan te passen aan het leven in Europa. Om die reden leert hij Engels. "Het is niet gemakkelijk om een andere taal te leren, maar ik weet dat het heel belangrijk is. Als ik nu alleen de stad in ga en ik wil iets hebben in de winkel dan laat ik een foto op mijn mobieltje zien. Als ik beter Engels leer, hoeft dat niet meer."

Pereiro: "Begreep dat ik geduld moest hebben" (Pro Shots / Kay Int Veen)
Pereiro: "Begreep dat ik geduld moest hebben" (Pro Shots / Kay Int Veen)