Vonn ondanks bijna-val oppermachtig op afdaling

heywoodu

Skiester Lindsey Vonn heeft maar weer eens laten zien waarom het Canadese ski-resort Lake Louise ook wel Lake Lindsey genoemd wordt. De Amerikaanse snelheidsduivel was oppermachtig tijdens de eerste World Cup-afdaling van het seizoen.

De Oostenrijkse Cornelia Hütter leek lange tijd de snelste tijd te houden, maar had in het achterhoofd dat Vonn als 21e nog naar beneden zou gaan. In plaats van met honderdsten van seconden te spelen smeet de Amerikaanse bovenaan de piste gelijk met tienden van seconden en dus leek het al beslist in haar voordeel. Dat ging halverwege echter bijna fout, want Vonn kon maar net voorkomen dat ze hard onderuit ging. Ze verloor bijna al haar voorsprong, maar was in no-time weer terug op volle snelheid. Met maar liefst 0,58 seconden voorsprong raasde ze alsnog als snelste over de streep.

Voor Hütter was het het tweede World Cup-podium uit haar loopbaan en haar beste resultaat ooit, nadat ze twee jaar geleden in Val d'Isère derde werd op de afdaling. De grootste stunt kwam echter op naam van haar landgenote Ramona Siebenhofer, die op een afdaling nog nooit verder kwam dan plek zeventien. Dit keer werd de Oostenrijkse op 1,07 seconden van Vonn derde, pas haar derde top-10-klassering ooit in de World Cup - ze pakte op de combinatie en reuzenslalom al eens een zevende en zesde plek.

De 31-jarige Vonn zelf boekte alweer haar 68e zege in de World Cup. Ze heeft nu 26 keer meegedaan aan een World Cup-afdaling in Lake Louise en won daarvan maar liefst dertien keer. Zaterdag staat er nog een afdaling op het programma en weinig verrassend zal Vonn opnieuw de topfavoriete zijn.