[eSports] Uitslag groep C Hearthstone Team Celestial Invitational

Nathan (Noppie2000)

Dag drie van de Team Celestial Invitational zit erop. Vandaag kwam groep C in actie met daarin Kolento, Shadowy, Tom60229 en Chaoshen. De uitslag van de wedstrijden vind je onderaan in de tabel. Benieuwd naar de matches zelf? Lees hieronder dan nog even verder.

Het format is een best-of-five conquest zonder bans, met de regel dat elke speler in de groepsfase elk van de negen klasses uit Hearthstone één keer moet gebruiken. Elke dag tot en met donderdag speelt een andere groep de groepsfase, waarna de finaleronden plaatsvinden op vrijdag.

De eerste match tussen Kolento en Shadowy leek er één van decks die niet willen werken. Eerste Kolento’s Tempo Mage, gevolgd door de Mill Rogue van Shadowy en daarna weer de Mech Shaman van Kolento. Uiteindelijk bleek de Mill Rogue toch de zwakste schakel: 3-2 voor Kolento.

Ook de match tussen Tom en Chaoshen ging redelijk gelijk op. Face Hunter verloor van Combo Druid, maar Oil Rogue won weer van Renolock. Tom pakte een 2-1 voorsprong met zijn Freeze Mage. In tegenstelling tot gister wist hij wel het effect van Reno Jackson te benutten. Hierna bleek ook zijn Face Hunter te sterk: 3-1 voor Tom.

De derde match ging tussen de winnaars Kolento en Tom. Kolento, één van de populairste Westerse streamers in China, kwam meteen op achterstand tegen Tom. Hij verloor met zowel zijn Warrior en Paladin van Tom, wat een comeback moeilijk maakte. Tom had echter één probleem: zijn laatste deck was Bloodlust Shaman. Een fout deck of gewoon pech, maar Kolento maakte een reverse sweep: 3-2.

Shadowy tegen Chaoshen eindigde in 3-1 voor Shadowy. Chaoshen kon met Face Hunter en Shaman in zijn lijst geen vuist maken tegen het sterke optreden van Shadowy. Aangezien Tom en Shadowy nog een keer tegen elkaar moeten spelen, is Kolento al zeker van de kwartfinales. Tegen Chaoshen maakte Kolento geen sterke indruk meer, leek zelfs enigszins moe. Chaoshen ging dan ook met de pot aan de haal en redde daarmee zijn eer: 3-1.

De laatste pot bepaalde wie door zou gaan naar de kwartfinales: Shadowy of Tom. Shadowy verraste iedereen met zijn Warlock deck. Hij bracht namelijk een Hobgoblin Warlock mee, een deck dat eigenlijk nooit in serieuze competities wordt gebruikt. Hij verloor echter zijn eerste pot en kwam daar niet meer bovenop: 3-1 voor Tom60229, die daarmee de kwartfinales bereikte.

Morgen komt groep D in actie, met daarin Dog, de Nederlander ThijsNL, Brarose en Kimmy.

Groep C Kolento Tom Shadowy Chaoshen Eindstand
Kolento* x 3-2 3-2  1-3  Tweede (7-7) 
Tom* 2-3 x 3-1  3-1 Eerste (8-5) 
Shadowy 2-3  1-3  x 3-1  Derde (6-7)
Chaoshen 3-1  1-3 1-3  x Vierde (5-7) 

*door naar de kwartfinale.