FOK! Wat een weer: nog steeds onstuimig

Monique Verlind (DJMO)

Afgelopen avond en nacht heeft het flink gespookt in Nederland. Op het forum werd door Djeez flinke stormschade gemeld: "Het gaat hier flink tekeer in Assen! Bijna alle schuttingen in de tuin omgewaaid!". User J0kkebr0k wist te melden dat de autoalarmen in de straat (Nieuwerkerk aan den IJssel) afgingen en FredOw vertelde dat er een windstoot van 120 kilometer per uur werd gemeten in Enkhuizen. 

Ook vandaag blijft het bewolkt en is er een gerede kans dat er een flinke woei voorkomt. Vanuit het zuidwesten komt er nog meer regen ons land in en aan het eind van de dag steken de stormgoden hun hoofd weer om de deur: aan de kust krachtige tot stormachtige wind. De temperatuur ligt rond de 9 graden. 


Bij een stormachtig bericht hoort natuurlijk een (semi)stormachtige foto. Duco maakte deze foto tijdens zijn vakantie in Zuid-Afrika. Prachtig en haarscherp vastgelegd hoe de golven kapotslaan op de rotsen voor de kust. 

Stormachtige golven voor de kust (Foto: Duco)
Stormachtige golven voor de kust (Foto: Duco)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
* In 1609 bekeek Galileo Galilei voor het eerst de maan door een telescoop. 

* In 1982 onplofte op 10 Downing Street een bombrief, gericht aan Margaret Thatcher. 

* 30 november is een goede dag voor muziek: In 1979 bracht Pink Floyd het album Wall uit, het bestverkochte dubbelalbum aller tijden, en in 1982 bracht Michael Jackson zijn album Thriller uit, het bestverkochte album ooit. 

* In 1936 brandde in London het Crystal Palace volledig uit.