McIlroy opnieuw beste golfer Europese Tour

Redactie

Rory McIlroy heeft zich voor de derde keer gekroond tot beste golfer van de Europese Tour. De Noord-Ier verdiende die eretitel in stijl door het slottoernooi in Dubai te winnen. Hij verschalkte zondag in de slotronde de Engelsman Andy Sullivan in een rechtstreeks duel langs de achttien holes op de Jumeirah Golf Estates.

McIlroy sloeg toe op de laatste negen holes met vier birdies. Op de zeventiende ging het nog bijna mis na een misslag vanaf de tee, waarbij zijn bal in het water belandde, maar hij herstelde met een fraaie lange putt. Met zijn ronde van 66 slagen eindigde hij op een totaal van 267, 21 onder par en één minder dan Sullivan, die de slotronde afwerkte in 68 slagen. De Zuid-Afrikaan Brendan Grace eindigde als derde met 273, op een gepaste afstand van zes slagen achter de winnaar.

De 26-jarige McIlroy speelde niet eens het beste jaar uit zijn carrière. Hij won geen major en incasseerde zijn grootste bonus in mei met zijn overwinning in het Cadillac Match Play. Het Brits Open moest hij overslaan wegens een blessure. De golfer scheurde zijn enkelbanden bij een potje voetbal met vrienden. Zijn zege in het Tour Championship was zijn twaalfde op de Europese Tour. Hij eindigde in 2012 en 2014 ook als eerste in de zogeheten Race to Dubai.

De Nederlander Joost Luiten speelde geen rol van betekenis. Hij eindigde als 31e met een totaal van 282 slagen, zes onder par.

McIlroy opnieuw beste golfer Europese Tour
McIlroy opnieuw beste golfer Europese Tour (Foto: ANP)