Hockeysters zonder Paumen naar World League

Nattekat

De Nederlandse hockeyvrouwen reizen zonder aanvoerster Maartje Paumen af naar Argentinië, waar begin december de Hockey World League wordt afgewerkt. Bondscoach Alyson Annan heeft besloten de Oranje-topscorer aller tijden rust te geven met het oog op de Olympische Spelen van Rio 2016. Annan laat om diezelfde reden Carlien Dirkse van den Heuvel thuis.

"Zowel Maartje als Carlien ontbrak nog nooit in een toernooiselectie met Oranje. Om optimaal voorbereid in Rio te zijn, heb ik besloten hen nu rust te geven", lichtte Annan woensdag toe. "Maartje bijvoorbeeld speelt al twaalf jaar onafgebroken mee. Het is voor hen een nieuwe gewaarwording maar ze begrijpen allebei dat het belangrijk is rust te nemen. Tegelijkertijd geeft het mij de kans nieuwe speelsters op internationaal niveau te zien spelen."

Van de trainingsgroep van 27 speelsters waarmee Annan aan de voorbereiding op het toernooi begon vielen verder Roos Drost, Valerie Magis, Larissa Meijer, Michelle van der Pols, Lauren Stam, Xan de Waard en Ginella Zerbo af. Annan wees Michelle van der Pols en Lauren Stam als reserves aan.

Doorontwikkelen

"Ik vind het nu vooral belangrijk een goed beeld te krijgen van onze speelstijl ten opzichte van onze tegenstanders. Natuurlijk willen we zo hoog mogelijk eindigen, maar het gaat er vooral om dat we ons verder doorontwikkelen", aldus Annan die met haar speelsters op 27 november op het vliegtuig stapt. Het team maakt een tussenstop in Rio om het olympisch complex te bezoeken. "Alles wat we nu doen, doen we om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de Spelen." Dirkse van den Heuvel en Paumen reizen ook mee naar Rio maar keren daarna terug naar huis.

Selectie: Naomi van As (Laren), Willemijn Bos (Laren), Frederique Derkx (SCHC), Margot van Geffen (Den Bosch), Eva de Goede (Amsterdam), Ellen Hoog (Amsterdam), Kelly Jonker (Amsterdam), Marloes Keetels (Den Bosch), Maartje Krekelaar (Den Bosch), Laurien Leurink (Laren), Caia van Maasakker (SCHC), Kitty van Male (Amsterdam), Laura Nunnink (Oranje-Zwart), Jacky Schoenaker (Amsterdam), Joyce Sombroek (keepster, Laren), Anne Veenendaal (keepster, Amsterdam), Maria Verschoor (Amsterdam), Lidewij Welten (Den Bosch).

Hockeysters zonder Paumen naar World League
Hockeysters zonder Paumen naar World League (Foto: ANP)