CL: Manchester City naar knock-outfase

Redactie

Manchester City heeft zich als eerste club verzekerd van een plek in de knock-outfase van de Champions League. De koploper van de Premier League versloeg Sevilla op Spaanse bodem met 3-1 en profiteerde van het gelijkspel van Juventus bij Borussia Mönchengladbach: 1-1. De ploeg van coach Manuel Pellegrini voert groep D nu aan met negen punten, één meer dan Juve. Sevilla (drie) mag nog hopen.

Manchester City startte furieus. Binnen een kwartier leidden de Engelsen met 2-0 door doelpunten van Raheem Sterling en Fernandinho. Het had ook zomaar 4-0 kunnen zijn. Sevilla kreeg halverwege de eerste helft weer even hoop. De Franse verdediger Benoît Trémoulinas, niet een van de grootsten, kopte geheel vrijstaand in. Coke legde de bal feilloos op zijn hoofd na een heerlijke solo.

De Spanjaarden kregen lef en drongen aan. Het was aan doelman Joe Hart te danken dat de gelijkmaker uitbleef. Het enthousiasme op de tribunes verstomde ruim voor rust alweer, door toedoen van de Ivoriaan Wilfried Bony. De voormalig spits van Vitesse was al een paar keer dicht bij succes geweest en werd als doorzetter beloond: 1-3.

Gelijkspel Juventus

Borussia Mönchengladbach kwam dik verdiend op 1-0 door Fabian Johnson. Raffael bracht hem in stelling nadat Giorgio Chiellini had nagelaten voor opruiming te zorgen. Stephan Lichtsteiner maakte vlak voor rust gelijk op aangeven van Paul Pogba.

Hernanes maakte de klus van Juventus na de hervatting onnodig zwaar door wilde overtreding op Alvaro Dominguez. De Braziliaan miste het slachtoffer grotendeels maar de intentie was zo overduidelijk een 'benenbreker' dat scheidsrechter Björn Kuipers onmiddellijk rood trok. Met tien man bleef de Oude Dame overeind.

Manchester City naar knock-outfase
Manchester City naar knock-outfase (Foto: ANP)