Moeder liet dokter operatie Angelina beloven

Redactie

De moeder van Angelina Jolie, Marcheline Bertrand, liet artsen en verpleegkundigen beloven dat zij de eierstokken van haar dochter zouden verwijderen. Dat onthulde Jolie maandag in een tv-interview, meldt Us Weekly. Bertrand overleed acht jaar geleden aan eierstokkanker.

Jolie (40) sprak in het interview samen met haar echtgenoot Brad Pitt over hun nieuwe film By The Sea, die voortkomt uit het gevoel van rouw dat de actrice ervaarde na de dood van haar moeder in 2007. Ze liet afgelopen voorjaar zelf haar eierstokken verwijderen, nadat ze eerder al haar borsten had laten weghalen. Jolie is drager van een erfelijk gen, wat haar kans op borst- en eierstokkanker vergroot.

"We hadden een aantal dezelfde verpleegkundigen en artsen. De dokter die mijn eierstokken verwijderde, was ook mijn moeders dokter. Blijkbaar had mijn moeder gezegd: 'Beloof me dat je Angie's eierstokken weghaalt'. Dus toen we bij elkaar kwamen, huilden we en zei ze: 'Ik heb het je moeder beloofd, ik moet dit doen'."

Niet minder vrouw
Hoewel de borstoperatie fysiek gezien een heftiger ingreep was, is de nasleep van de eierstokoperatie groter en zwaarder. "Je hormonen veranderen, je emoties veranderen. Je voelt je anders."

In het interview noemt Pitt zijn vrouw 'volwassen en krachtig'. Jolie voelde al die tijd dat ze onvoorwaardelijk op hem kon rekenen. "Ik wist dat ik me niet minder vrouw zou gaan voelen door die operaties, omdat mijn man dat niet zou laten gebeuren."

Moeder liet dokter operatie Angelina beloven
Moeder liet dokter operatie Angelina beloven (Foto: BuzzE)