FOK! Wat een weer: bommen en granaten

Monique Verlind (DJMO)

Afgelopen nacht ontstond er op veel plaatsen nevel en zelfs mist. De ochtend begint dan ook aan de grauwe kant. In de loop van de ochtend trekt de mist weg, maar zijn plaats wordt ingenomen door een pak wolken waaruit af en toe en paar druppels kunnen vallen.

De wind is zwak tot matig en komt vooralsnog uit het oosten tot zuidoosten, later op de dag zal deze vanuit het zuiden meer richting het zuiden gaan waaien. De temperaturen lopen uiteen van 11 graden in het noordoosten van het land tot 17 graden in het zuidoosten. Vanaf donderdag knapt het weer op en worden we weer getrakteerd op het mooie najaarsweer waar we gisteren ook van genoten hebben. 

De vijfde foto in de serie Rotterdam by night. De felverlichte ligplaats van de watertaxi. Niet te missen in ieder geval! 

Watertaxi (Rotterdam by night)
Watertaxi (Rotterdam by night)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
* In 2013 wordt Europa getroffen door de zwaarste storm sinds 1990. In totaal vallen er 9 doden door het natuurgeweld, waaronder drie in Nederland. In Lauwersoog wordt een windstoot met een snelheid van 152 kilometer per uur gemeten. 

* In 1886 wordt het vrijheidsbeeld in New York ingehuldigd. 

* In 1919 begint de drooglegging in de Verenigde Staten. Het Amerikaanse Congres keurt de Volstead Act goed, ondanks dat Woodrow Wilson zijn veto had uitgesproken. 

* In 1987 vond er tijdens een EK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Cyprus een bomincident plaats. De UEFA beslist dat het duel mag worden overgespeeld hoewel de Griekse voetbalbond aandrong op een reglementaire nederlaan voor Oranje. Dooor de beslissing van de UEFA weet  Nederland zich alsnog te plaatsen voor het EK in 1988. Nederland wordt dat jaar Europees Kampioen. 


Het bomincident