Woolfe: Red Hood Diaries IP gekocht door Rebellion

Wouter (2dope)

De Britse gamestudio Rebellion heeft de rechten gekocht voor Woolfe: The Red Hood Diaries, de fantasy-platformer voor pc. Afgelopen augustus werd verdere ontwikkeling ten aanzien van de titel gestaakt vanwege de beëindiging van de toenmalige ontwikkelstudio Grin.

Rebellion, bekend van de Sniper Elite-games, kocht de rechten voor het IP tijdens een veiling. De studio zegt in een reactie dat er wel veel aan de game mankeert. "De sfeer en artwork zijn ijzersterk, maar de game heeft ook enkele minpunten. Zo zijn bepaalde gameplayelementen ronduit frustrerend en slecht in elkaar gezet", zegt Rebellion-baas Jason Kingsley tegenover Eurogamer. Kingsley belde voor de aankoop eerst persoonlijk met de mensen van Grin, om te vragen hoe zij erover zouden denken als een andere studio de IP over zou kopen. "Hij (Wim Wouters, baas van de Belgische studio Grin) kwam over als een uiterst sympathiek persoon. Hij was heel enthousiast en behulpzaam over de deal, misschien wel een tikkeltje naïef zelfs. Het was voor ons belangrijk dat we de goedkeuring van de originele studio zouden krijgen".

Woolfe: The Red Hood Diaries kwam tot stand als gevolg van een succesvolle Kickstart die 72.139 dollar opbracht. FOK! maakte een review over de game en was er zeer over te spreken.