FC Porto neemt initiatief in groep G

Redactie

FC Porto heeft door een overwinning op Maccabi Tel Aviv in de derde speelronde de leiding genomen in groep G van de Champions League. De Portugese club met de Nederlandse verdediger Bruno Martins Indi in de basis versloeg Maccabi met 2-0 door twee doelpunten voor rust. Vincent Aboubakar en Yacine Brahimi scoorden binnen vier minuten. FC Porto is na drie duels nog ongeslagen.

Ruben Neves van FC Porto werd dinsdagavond de jongste aanvoerder uit de geschiedenis van de Champions League. Het 18-jarige Portugese toptalent droeg de aanvoerdersband bij zijn club en neemt het record over van Rafael van der Vaart, die captain was bij Ajax in het duel tegen AC Milan in 2003.

In het andere groepsduel kwam Chelsea in Kiev niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Dinamo. De club uit Londen was in de Oekraïense hoofdstad voor rust twee keer dicht bij de 0-1. Eden Hazard die zijn rentree maakte in de basis, trof de paal en Willian raakte met een vrije trap de onderkant van de lat.

In de slotfase trok Chelsea zich terug om zich te verzekeren van een punt. De ploeg van trainer José Mourinho, die het in de Engelse Premier League ook al bijzonder moeilijk heeft, staat na drie duels op slechts vier punten en krijgt over twee weken een nieuwe kans tegen Dinamo op Stamford Bridge.

FC Porto neemt initiatief in groep G
FC Porto neemt initiatief in groep G (Foto: ANP)