Darter Huybrechts wint in Sindelfingen, Klaasen strandt in kwartfinale

Boris (borisz)

Kim Huybrechts heeft de European Darts Grand Prix op zijn naam geschreven. De Belg won het negende en laatste toernooi van de Euro Tour door in de finale Peter Wright met 6-5 te verslaan. De Belg haalde eerder dit jaar ook de finale van een toernooi in de Euro Tour, toen verloor hij. Jelle Klaasen redde het niet. Hij werd in de kwartfinale uitgeschakeld. 

Het was een zeer gelijk opgaande finale tussen Huybrechts en Wright. Beide darters hadden een gemiddelde van 99, maar de checkoutpercentage van de Belg was een stuk beter dan dat van Wright. Huybrechts won een ronde eerder nog van James Wade (6-4), die in de kwartfinales te sterk was voor Klaasen (6-4). De Belg mag 25.000 Britse pond (34.000 euro) bijschrijven. Wright moet het doen met 10.000 pond (13.600 euro). 

De Euro Tour kende dit jaar negen toernooien. Michael van Gerwen won er vijf, Michael Smith was twee keer de beste en naast Huybrechts won ook Robert Thornton een toernooi op de Euro Tour. De darters komen volgende week weer in actie. In Coventry is de afsluiting van het vloertoernooienseizoen met Player Championships 19 en 20. 

Uitslagen European Darts Grand Prix 

Kwartfinales
James Wade 6-4 Jelle Klaasen
Kim Huybrechts 6-5 Michael Smith
Peter Wright 6-5 Ian White
Joe Cullen 4-6 Mensur Suljovic

Halve finales
James Wade 4-6 Kim Huybrechts
Peter Wright 6-5 Mensur Suljovic

Finale
Kim Huybrechts 6-5 Peter Wright