Real Madrid op halve kracht langs Levante, Ronaldo topscorer aller tijden bij Real

Boris (borisz)

Real Madrid had vanmiddag geen kind aan een onmachtig Levante. Zonder veel grote namen, was ook een veredeld B-elftal van Real Madrid veel te sterk voor de ploeg uit Valencia; 3-0.

De ploeg van Rafael Benitez wordt de laatste tijd geteisterd door blessures. James Rodriguez is al enige tijd uit de roulatie en ook Luca Modric kwam geblesseerd terug van zijn interlandverplichtingen. De huidige topscorer van de Madrilenen, Karim Benzema, stond tegen Levante ook niet op het wedstrijdformulier. De Spaanse oefenmeester liet daarom Casemiro en Kovacic in de basis starten. Ook op halve kracht bleef Real Madrid in Bernabéu de favoriet tegen het kwakkelende Levante.

Real Madrid opende sterk in het eigen Bernabéu. Zoals verwacht hield Levante het voornamelijk bij tegenhouden, wat een klein half uur aardig lukte. De Madrilenen waren wat slordig in de eindpass, waardoor de ploeg uit Valencia overeind bleef. Na 27 minuten voetballen viel de uiteindelijk onvermijderlijke openingstreffer. Marcelo kwam veel mee op en speelde Cristiano Ronaldo aan in de diepte. De Portugese superster had oog voor de back die meteen zelf de diepte in liep. CR7 vond het gaatje en Marcelo haalde hard uit; 1-0.

Ronaldo werd met zijn treffer de nieuwe topscorer aller tijden van Real Madrid. Hij legde 324 goals in het mandje. De Portugees deelde tot nu toe de koppositie met een ander clubicoon van Real Madrid: Raúl González Blanco, die bleef steken op 323. Alfredo Di Stéfano is met 307 goals de nummer drie op de lijst van legendarische doelpuntenmakers van de Madrilenen.

De Koninklijken roken daarna bloed. Het begon vroeg druk te zetten wat na twee minuten de tweede voor de thuisploeg inluidde. Na een knullige fout in de verdediging kon Toni Kroos de bal oppakken en Ronaldo wegsturen. De Portugees hield even in en schoot vervolgens van buiten de zestien hard in de verre hoek; 2-0. Real Madrid bleef vervolgens aandringen, maar kwam tot de rust niet meer tot scoren.

Rafael Benitez wist dat de winst wel binnen was dus gaf de oefenmeester, met het oog op de Champions League wedstrijd tegen PSG van komende week, Gareth Bale rust. Talent Lucas Vazquez mocht een helft meedoen in plaats van de Welshman. De rest van de ploeg deed het ook iets rustiger aan. Real Madrid hield de controle, maar was minder gedreven in het aanvallen dan in het eerste bedrijf. Marcelo was de enige met veel drang naar voren, maar na zeventig minuten spelen stond het nog altijd 2-0.

Isco speelde de laatste weken, vanwege alle blessures, veel wedstrijd dus ook de dribbelaar kreeg rust van Benitez. Jesé Rodriguez mocht zich daarom nog laten zien en de rappe aanvaller oogde gedreven. Met enkele goede acties was hij een plaag voor de verdediging van Levante en kreeg de aanvaller loon naar werken. Jesé omspeelde zijn tegenstander mooi met enkele scharen en schoot hard raak in de korte hoek; 3-0. Daarmee vonden zowel Levante als Real Madrid het genoeg voor de druilerige middag in Bernabéu. Real Madrid won, zonder al te veel vuurwerk, van een matig Levante dat nog verder de zorgen in wordt gedrukt.