Van Rijsselberghe zoekt revanche en olympisch ticket op WK

heywoodu

De Spelen in Rio zijn het heilige doel maar het wereldkampioenschap RS:X, dat komende weekeinde in Oman begint, is voor windsurfer Dorian van Rijsselberghe een belangrijk meetmoment. "Ik ben nu superfit, sterker, afgetrainder dan ik het hele vorige jaar was", meldt de olympisch kampioen donderdag op zijn website.

'DVR' eindigde vorig jaar in Santander bij het WK tegenvallend als zevende. Groter was zijn teleurstelling in augustus over zijn achtste plaats bij de testregatta in Rio.

"Het WK is een piekmoment, ik wil daar goed varen want ik ben de achtste plek van Rio niet vergeten", meldt Van Rijsselberghe. "Ik moest er een tandje bij zetten, vonden mijn coach Aaron McIntosh en ik. Dat hebben we ook gedaan."Kiran Badloe en Lilian de Geus zijn de andere Nederlandse vertegenwoordigers op het WK dat in Al Mussanah wordt gehouden.

Als Van Rijsselberghe bij de beste acht eindigt mag hij definitief naar de Spelen in Rio. Een volledige uitleg van de kwalificatie-eisen voor de windsurfer is te vinden in ons olympisch overzicht.

Van Rijsselberghe zoekt revanche op WK
Van Rijsselberghe zoekt revanche op WK (Foto: ANP)