Haas op schema voor eerste F1-test 2016

Peterselieman

Het nieuwe Formule 1-team van Gene Haas ligt op schema om deel te nemen aan de eerste wintertest van het seizoen 2016. Het Amerikaanse bedrijf neemt zoveel mogelijk onderdelen af bij Ferrari en laat het chassis fabriceren bij Dallara, waardoor het zich kan richten op het halen van de deadline.

Teambaas Gunther Steiner sprak met Autosport. "Op dit moment ziet het er goed uit. Een aantal dingen hebben wat vertraging opgelopen, maar de eerste race is pas in april, waardoor we voor een aantal zaken wat meer tijd hebben. De fabriek in Banbury is over vier weken gereed. Het schema is krap, maar dat geldt voor iedereen. Ferrari werkt nog aan haar bolides tot eind maart, dus dat gaat ook voor ons gelden. Bij de eerste test zullen wij er al bij zijn."

Haas kan bij zijn debuut in de Formule 1 bogen op de technische kennis van Ferrari, maar staat later volgend jaar toch voor een uitdaging. De 2016-auto moet dan doorontwikkeld worden, terwijl de regels voor 2017 radicaal op de schop gaan. "Wij werken sinds twee maanden al aan 2017. Voor volgend jaar ziet het er goed uit, maar 2017 vormt een grote uitdaging. Het tweede jaar is normaal gesproken het lastigste, maar de uitdaging in 2017 is nog groter, waardoor je daarvoor nu al plannen moet maken."