Golfer Luiten kan titel in Zandvoort vergeten

Redactie

Joost Luiten begint zondag met een grote achterstand op de twee koplopers aan de vierde en laatste dag van het KLM Open in Zandvoort. De Rotterdamse golfer gebruikte zaterdag op de Kennemer 68 slagen voor zijn derde omloop. Daarmee bleef hij weliswaar twee onder par, maar in het klassement zakte hij met een score van 202 zes plaatsen, naar de 25e positie.

Luiten heeft acht slagen meer dan de twee leiders, de Brit Lee Slattery en de Spanjaard Rafa Cabrera-Bello. Beiden liepen zaterdag een rondje van 63 slagen en stegen daardoor naar de gedeelde eerste plaats met een totaal van 194.

Wil Besseling hield keurig stand tussen de beste spelers van de Europese Tour. De Noord-Hollander leverde opnieuw een score onder par af en met zijn 69 slagen handhaafde hij zich in de middenmoot met 204 slagen op de 39e positie.

Luiten had een superscore nodig om weer kans te maken op de eindzege in Zandvoort. Hij speelde ook wel iets beter dan vrijdag, toen hij op één boven par binnenkwam, maar vlekkeloos verliep zijn derde ronde allerminst. Hij noteerde drie bogeys en compenseerde die foutjes met vijf birdies.

Luiten liep wat teleurgesteld de baan af. "Het is op papier een betere score dan vrijdag, maar ik had toch liever niet die bogeys gemaakt op de holes dertien en veertien. Die nekken me; het waren twee hele amateuristische fouten. Ik zal zondag voor elke hole blijven vechten."

Slattery maakt zondag jacht op zijn tweede titel deze maand op de Europese Tour. Vorig weekeinde schreef de 37-jarige Engelsman, de nummer 197 van de wereld, verrassend het Russisch Open op zijn naam.

Luiten kan titel in Zandvoort vergeten
Luiten kan titel in Zandvoort vergeten (Foto: ANP)