Bayern met een gelukje langs Augsburg, Dortmund wint in Hannover

Redactie

Bayern München leek tegen FC Augsburg voor het eerst dit seizoen averij op te gaan lopen. In de slotfase boog de titelhouder met hulp van arbiter Knut Kircher de score om: 2-1.

Bayern was op papier uiteraard de grote favoriet, maar de ploeg van trainer Pep Guardiola wist de defensie van de gasten niet te omzeilen. In de eerste helft bleven échte, grote kansen voor Der Rekordmeister uit. Thomas Müller was vroeg in het duel dichtbij een treffer, maar een voorzet van Robert Lewandowski bleek net te scherp. Het gebrek aan kansen zorgde voor frustratie bij Bayern.

Op slag van rust - een paar minuten nadat Paul Verhaegh het leer bij een verdedigende actie bijna in het eigen doel had gegleden - kwam Augsburg verrassend aan de leiding. Ja-Cheol Koo stuurde Raul Bobadilla de Bayern-zestien in. Bobadilla gaf voor en zag zijn pass door Koo verlengd worden. Het leder viel voor de voeten van Alexander Esswein, die kiezelhard raak schoot, 0-1.

In de tweede helft floreerde Bayern opnieuw in balbezit, maar wederom bleven de mogelijkheden uit. In het laatste kwartier veranderde echter alles. Lewandowski stoomde op met de bal aan de voet en kwam - met enig geluk - een aantal Augsburg-spelers voorbij. De Poolse spits legde het leer breed naar Müller, die de doelman tot een redding dwong. De rebound was voor Lewandowski, 1-1.

In de slotfase kwam er zelfs nog een winnaar. Bayern kreeg na 88 minuten een goedkope strafschop toegekend. Douglas Costa liep bij een actie recht tegen linksback Markus Feulner op. De Braziliaan viel naar de grond en tot verbazing van iedereen wees de arbiter naar de stip. Na langdurig protest van Augsburg ging Müller achter de bal staan. De spits faalde niet: 2-1.


Borussia Dortmund heeft dit seizoen nog geen punt gemorst. Ook uit bij Hannover 96 liep de ploeg van trainer Thomas Tuchel geen averij op: 2-4.

In de HDI-Arena had het thuispubliek al snel reden tot juichen. Artur Sobiech opende na ruim een kwartier spelen de score op aangeven van Leon Andreasen, 1-0. De voorsprong hield niet stand. Na iets meer dan een halfuur spelen kreeg Dortmund een penalty toegekend. Pierre Emerick Aubameyang ging achter de bal staan en verzaakte niet, 1-1.

Op slag van rust bracht Henrikh Mikhitaryan de gasten zelfs aan de leiding. De assist kwam op naam van Matthias Ginter, 1-2. Dortmund dacht na rust verder uit te lopen, maar een blunder van Mats Hummels gooide roet in het eten. Sobiech steelde de bal van de centrale verdediger van Dortmund en schoot Hannover vroeg in de tweede helft langszij, 2-2.

Dortmund toonde opnieuw veerkracht en na 67 minuten spelen hadden de bezoekers alweer een voorsprong te pakken. Een voorzet van invaller Adnan Januzaj werd door mandekker Felipe in het eigen doel gewerkt, 2-3. In de slotfase mocht Aubameyang nogmaals vanaf elf meter aanleggen. Wederom was de goaltjesdief koel vanaf de stip: 2-4.